به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، ولی جهانی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلانگفت: این اثر مربوط به عصر قاجاریه است و در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۹۱۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در جلسه کمیته فنی و کاربری بناهای تاریخی در کشور مقرر شد، حمام تاریخی مذکور بدلیل قرار گرفتن در منطقه کوهستانی و هزینه نگهداری بالا، با کاربری کافه موزه از طریق صندوق حفظ و احیاء وزارتخانه به بخش خصوصی واگذار شود. مرمت حمام تاریخی مریان تالش از سه سال گذشته آغاز شده و محوطهسازی داخل عرصه و بیرون عرصه از محل اعتبارات استانی انجام شده است.
وی با بیان اینکه مالکیت این بنا متعلق به اداره کل میراث فرهنگی گیلان است، افزود: مصالح به کار برده شده در بنا، آجر و سنگ است و به شیوه معماری کوهستان و حمامهای قدیمی که در گیلان نظیر آن را داریم، ساخته شده است. فاز نخست مرمت و بازسازی بنای تاریخی یادشده در روستای مریان تالش با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۷۰۰میلیون ریال انجام شده است و در این مرحله مبلغ دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای محوطهسازی و حصارکشی دور محوطه و ادامه مرمت این بنا هزینه شده است.
حمام تاریخی مریان در شهرستان تالش، بخش مرکزی، روستای آقاولر در غرب گیلان واقع شده است.
استان گیلان پس از استانهای قزوین، کرمانشاه و لرستان با دارا بودن یک هزار و ۱۷۳ اثر ثبتی در فهرست آثار ملی، چهارمین استان در سطح کشور به لحاظ تراکم بالای آثار تاریخی است.
نظر شما